Megvan, mikor tarthatja Orbán Viktor az év végi Kormányinfót

2023.12.07. 16:45
Kiderült, mikor tarthatja meg évértékelő sajtótájékoztatóját Orbán Viktor miniszterelnök, ahol a hazai és külföldi újságírók kérdéseire válaszol, továbbá pontokba szedve elemzi majd a 2023-as évet.

Orbán Viktor 2019 óta minden év végén vagy év elején nemzetközi sajtótájékoztatót tart, ahol több órán keresztül áll az újságírók rendelkezésére minden témában. 

A HVG ÉRTESÜLÉSEI SZERINT IDÉN DECEMBER 21-ÉN ÁLL A SAJTÓ KÉPVISELŐI ELÉ A MINISZTERELNÖK,

Ezt cikkünk megjelenésig az Index megkeresésére Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke nem erősítette meg. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda elmúlt évekbeli tájékoztatásai alapján Orbán Viktor nagy valószínűséggel a Várban, a Karmelita kolostorban tartja meg a rendkívüli Kormányinfót, ahol jelen lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is. 

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a miniszterelnök a nemzetközi sajtóeseményen pontokba szedve elemezi az elmúlt évet: idén várhatóan szó lesz az orosz–ukrán háborúról, az izraeli–palesztin konfliktusról, és a csaknem egy éve, az Európai Unió által jogállamisági kérdések miatt zárolt 13 milliárd euró feloldásáról is.