Orosz–magyar kettős állampolgár gázolt német autóval Solymáron

2023.12.08. 07:09
Kedden történt a sokkoló eset, miszerint két szabályosan közlekedő, zebrán átkelő nőt elgázolt Solymáron egy ismeretlen kilétű, német rendszámú BMW-vel közlekedő sofőr, aki segítségnyújtás nélkül azonnal elhajtott a helyszínről.

A Rózsika utcai cserbenhagyásos gázolásról mi is írtunk, mely cikkünkben egy videót is megosztottunk a megrázó incidensről.

rendőrség oldala szerint az ismeretlen sofőr felkutatását a budapesti rendőrök minden rendelkezésükre álló módszerrel igyekeztek a lehető legrövidebbre zárni, a solymári és a pilisszántói körzeti megbízottjaik segítségét is igénybe vették.

Többtucatnyi kamerafelvételt elemeztek, házról házra jártak, hogy ha csak kevéshez is, de olyan, számukra értékelhető infókhoz jussanak, amik elvezetik őket a helyes irányba. Kora estére összeállt a kép, és egy fővárosi címre indultak. 

A Budapest II. kerületében lévő ház garázsában megtalálták a baleset miatt rongálódott autót, és percekkel később annak gazdáját is.

A 34 éves, orosz–magyar kettős állampolgárt előállították, és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Azt mondta, megijedt, amikor gázolt, ezért hajtott tovább, tanácstalan volt, és azóta gondolkozott, mit kellene tennie. Őrizetbe vették, sorsáról a napokban a bíróság dönt.