Jó hírt közölt a MÁV: vége a pótlóbuszozásnak az ország legforgalmasabb vasútvonalán

2023.12.09. 13:46
Vasárnaptól ismét újraindul a forgalom a győri vasúti fővonalon, azonban szombat éjszakáról vasárnapra virradóan pár óráig néhány hajnali vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

December 10-től ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán – közölte az ingázók által régóta várt hírt a MÁV.

A 29 kilométer hosszú, kétvágányú pálya felújítása a vállalt határidőre, december 9-re elkészül az ország legforgalmasabb szakaszán. 

december 10-én megindulhat mindkét vágányon a megszokott menetrend szerinti vasúti közlekedés, már nem kell átszállni pótlóbuszokra.

Az adventi és az ünnepi időszakban mindenki a megszokott módon utazhat a szeretteihez, mehet dolgozni vagy iskolába – írják. 

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal Magyarország legforgalmasabb vasúti pályája, amelyen félóránként és irányonként elhalad egy-egy InterCity Szombathelyre, Sopronba, illetve Railjet Bécsbe és tovább Nyugat-Európába.

Mindeközben járnak a személyvonatok is a győri, tatabányai, oroszlányi és a budapesti előváros összekapcsolódásaként, ráadásul a tehervonatok jelentős többsége is ezen a pályán közlekedik.

Az utómunkálatokat 2024 tavaszán végzi majd a társaság, ez azonban nem jár majd az eddigiekhez hasonló változással. 

Az elmúlt három hónapban kétszer 29 kilométernyi vágányszakaszt újítottak fel.

Szombat éjszakáról vasárnapra virradóan még egy pár órás, kis forgalmú időszakban néhány hajnali vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A december 9-én nap végén befejeződő vágányzár áthúzódó hatása miatt az éjszakai vonatok menetrendje a következők szerint változik:

  • A Déli pályaudvarról 10-én 0:25-kor Komáromba induló S10-es vonat (4810) Győrig közlekedik. A december 9-én 23:25-kor induló S10-es vonat (4958) pótlóbuszához is csatlakozik.
  • December 10-én hajnalban a pótlóbuszokhoz csatlakozóan közlekedik a Szárligetről Győrbe 0:07-kor induló (4878-as), a Biatorbágyról a Déli pályaudvarra 0:08-kor induló (4971-es) és a Budaörsről a Déli pályaudvarra 1:28-kor induló (4881-es számú) S10-es vonat.