Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Új időszámítás kezdődik a magyar haderőfejlesztésben

2023.12.14. 18:39
A honvédelmi miniszter egy videóbejegyzésben mutatatja be az új, Tatán átadott Leopard A7-es harckocsit és támogató járműveit. Beszédében azt fejtegeti, hogy átfegyverzik a magyar haderőt.

„A mai nappal új időszámítás kezdődik a magyar haderőfejlesztés történetében, átfegyverezzük a magyar haderőt, a Magyar Honvédség sebességet vált” – mondja Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában. 

A politikus csütörtökön a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájának alakulóterén járt, az első, magyar igények szerint fejlesztett Leopard 2A7HU harckocsi, Leguan 2HU hídvető és Wisent 2HU műszaki vontató átadásán, ahol beszédet mondott és a Leopard harckocsit a világ legmodernebb harcjárművének nevezte. 

„Számunkra a magyar emberek biztonsága a legfontosabb és ezt egy felkészült, jól kiképzett és megfelelő eszközökkel ellátott magyar haderővel lehet csak és kizárólag elvégezni” – jelentette ki, majd arról biztosította a megjelenteket, hogy a harckocsik a legjobb kezekbe fognak kerülni, mégpedig a Klapka György I. Páncélos Dandárjának „kiválóan képzett katonáihoz”.