Gyurcsány Ferencet nem érdekli, mi baja vele a Fidesznek

2023.12.19. 09:29
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt hétfőn, ahol többek között Donáth Anna vele szemben megfogalmazott, korábbi nyilatkozatára is reagált.

Gyurcsány Ferenc a műsorban reagált a róla szóló kritikákra, amelyeket Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője fogalmazott meg korábban. „Ha Donáth Anna úgy gondolja, hogy ő ennél egy jobb, versenyképesebb kultúrát képvisel, akkor képviselje, és legyen olyan befolyása a magyar közéletben, hogy irányadó legyen. Legyenek ők az ellenzéki világ meghatározói, és akkor hozzá fognak igazodni” – mondta el véleményét a DK-elnök.

Gyurcsány Ferenc azt is kifejtette, hogy az ellenzék végcélja a kormányváltás és egy polgári ország építése, amihez nem visz közelebb, ha két ellenzéki párt az egymás „kultúrájáról” szóló vitákba kezd.

A DK-elnök az ATV kérdésére azt is elmondta: nem érti, miért akar vele már húsz éve leszámolni a Fidesz. Hozzátette, hogy a válasz nem is igazán érdekli, mert szerinte neki ezzel semmi dolga.

„Ha valaki a saját véleményét és politikáját ahhoz alakítja, hogy ellenfelei mit gondolnak róla, majd ezt kritika nélkül magára veszi, az az emberi, intellektuális és politikai gyengeség jele, és önfeladáshoz vezet” – fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

Az ATV Gyurcsány Ferenccel folytatott teljes interjúja ide kattintva nézhető vissza.