Orbán Balázs: Politikai leszámolás zajlik Lengyelországban

2023.12.23. 11:08
„Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban” – Orbán Balázs ezzel a címmel posztolt egy bejegyzést Facebook-oldalán. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint az akciót a Soros-birodalom irányítja.

A jogász-politológus arról írt, hogy Lengyelországban az újonnan alakult baloldali kormány lefejezte az közmédiát, rendőrök lepték el a székházat, egy jobboldali politikus meg is sérült a tiltakozások során, kórházba kellett szállítani.

Káosz, NGO-k, Soros-szál

„A káosz és bizonytalanság korszaka ez, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az új miniszterelnök egy héttel a kormányra kerülése után a legfontosabb kérdésnek a média átszabását tartja” – fejtegette a Facebookon Orbán Balázs. Hozzátette: a káoszt jelzi az is, hogy miközben a lengyel védelmi miniszter köszönetet mond az ország határait hősiesen védő katonáknak, a Szejm elnöke afrikai bevándorlókat fogad az alsóházban.

 A lengyel kormány tagjai között – folytatta az igazgató – nem kell különösebben keresni a Soros-szálat: igazságügyi miniszterük egy, a Soros-egyetemen végzett civil lobbista, oktatási miniszterük egy balos feminista aktivista, a külföldi NGO-k érdekeinek védelméért pedig külön tárca nélküli miniszter felel.

Miközben a brüsszeli elit cinkosan hallgat, a lengyel elnök anarchiának minősítette az elmúlt napok eseményeit. Ilyen híreket olvasva egyre inkább felértékelődik a magyarországi politikai stabilitás és a szuverenitásvédelmi törekvéseink

– írta Orbán Balázs, aki szerint „nincs mire várni, Brüsszelben is változásra van szükség. A 2024-es EP-választások erre a változásra adnak esélyt”.

Orbán Viktor a lengyel helyzetről

Orbán Viktor csütörtökön a lengyel közmédiával kapcsolatban kijelentette: minden lengyel a barátunk, azok is, akik nem tekintenek a barátainknak, tanulságos vita az, ami most Lengyelországban van.

A magyar miniszterelnök szerint Lengyelországban rendőri erőszakkal foglalják el a televíziót.

Valami kór rágja a nyugati demokráciákat

– jelentette Orbán Viktor, hozzátéve: ha ilyen lenne Magyarországon, akkor a NATO már régen bevonult volna.