Hidvéghi Balázs: A dollárbaloldal fel akarja számolni a rezsicsökkentést

D  TT20201216030
2023.12.26. 12:13
Ma a Fidesz-kormány által bevezetett rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyar családok fizetik Európában a legalacsonyabb áram- és gázárat, Brüsszel és a magyar dollárbaloldal azonban fel akarja számolni a rezsicsökkentést – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalára feltöltött videóban kedden.

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, a brüsszeli bürokraták már hivatalosan is azt követelik Magyarországtól, hogy fokozatosan számolja fel az energiatámogatási intézkedéseket. Ha Gyurcsányék lennének hatalmon, akkor ők nemhogy megszüntetnék a rezsicsökkentést, de eleve be sem vezették volna – hangoztatta a politikus, aki szerint

a dollárbaloldal ez esetben is úgy táncol, ahogy Brüsszel és a külföldi megrendelőik fütyülnek.

Amikor ők voltak kormányon, teljesen kiszolgáltatták a magyar lakosságot a külföldi cégek érdekeinek, és folyamatosan emelték a gáz és a villany árát – mondta. Ha a kormány most végrehajtaná azt, amit Brüsszel és a baloldal követel, akkor minden magyar háztartás rezsiszámlája átlagosan 181 ezer forinttal növekedne havonta – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs szerint a háborús és szankciós árrobbanás már megmutatta, a dollárbaloldal politikája veszélyes. A Fidesz–KDNP azonban kiáll a magyar családokért, és bármilyen nehéz csatát is kell ehhez megvívni, meg fogja védeni a rezsicsökkentést – fogalmazott a kormánypárti EP-képviselő a videóban, amelynek mondandóját az MTI összegezte.

(Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti [EP-] képviselője sajtótájékoztatót tart a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án. Fotó: Kovács Attila / MTI)