A Fidesz budapesti frakcióvezetője: A főváros semmit nem csinált

2024.01.03. 13:15
Az Index birtokába került levelezés alapján, amely Draskovics Tibor, a BKK igazgatósági elnöke és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója között zajlott, a 2020 óta változatlan, évi 7,4 milliárd forintos összeg helyett a Lázár János vezette minisztérium utolsó ajánlata 8,6 milliárd forint volt, amit a BKK nem fogadott el. Cikkünk megjelenése után három órával Karácsony Gergely főpolgármester is reagált az ügyre, majd nem sokkal később Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője is megszólalt.

Karácsony Gergely főpolgármester után Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője is a Facebookon reagált a Budapest-bérlet ügyére.

A főpolgármesterhez hasonlóan ő is hat pontban foglalta össze véleményét, amely a következő:

  1. Karácsony Gergelyéknek tisztában kellett lenniük azzal, hogy az együttműködést szabályozó szerződés tavaly december 31-én lejárt.
  2. Továbbá azt is tudniuk kellett volna, hogy ebben a szerződésben olyan fontos jogosítványok vannak Budapest részére, amelyek elvesztése stratégiai hiba a városvezetés részéről.
  3. Nonszensz, hogy az esetleges meg nem hosszabbításról néhány nappal a szerződés lejárta előtt értesülnek az emberek.
  4. A főváros semmit nem csinált a szerződés meghosszabbítása érdekében.
  5. 2020-ban, ‘21-ben, ‘22-ben és ‘23-ban 7,4 milliárd forintot kellett fizetnie a fővárosnak a MÁV-HÉV és a Volán által nyújtott szolgáltatásokért.
  6. 1,2 milliárd forint növekedés miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét.