Karácsony Gergely helyettese másként védené meg a Budapest-bérletet, mint a főnöke

2024.01.10. 17:15
A budapesti főpolgármester a minap, Lázár János ajánlatára reagálva közölte, hogy megvédték a Budapest-bérletet. A főpolgármester helyettese, Kerpel-Fronius Gábor nem sokkal később viszont arról írt, hogy meg kell védeni a Budapest-bérletet, és hogy petíciót indítottak ezért.

Karácsony Gergely kedd délután reagált Lázár János legutóbbi ajánlatára a Budapest-bérlet ügyében.

A főpolgármester a Facebookon közzétett bejegyzésének leírását szó szerint azzal kezdte, hogy

a Budapest-bérletet megvédtük.

Alig egy órával Karácsony bejegyzése után a Momentum Mozgalom közzétett egy másik bejegyzést, amelyet Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes is megosztott utóbb. Ennek legelső mondatában azt írják:

Védjük meg a Budapest-bérletet!

„2024 első megszorításaként a kormány január 1-től fizetőssé tette az M0 teljes szakaszát, márciustól pedig érvénytelenítené a Budapest-bérletet a MÁV-hoz tartozó HÉV-en, valamint a MÁV és a Volán budapesti szakaszain. A Lázár-sarc miatt duplájára emelkedhet a közösségi közlekedés ára a fővárosban és az agglomerációban!  Írd alá a petíciónkat! Védjük meg a Budapest-bérletet!” – írták. 

Vagyis továbbra is teljes a Káosz a Budapest-bérlet ügyében. Az LMP frakcióvezető-helyettese a minap egyébként úgy vélekedett, hogy Karácsony és Lázár a színfalak mögött igazából már megegyezhettek, csak még egy kicsit „csinálják a cirkuszt”.