Mandiner: A magyar építőipar meghatározó szereplőjénél volt házkutatás

2024.01.11. 11:39
Sajtóinformációk szerint az A-Híd Zrt.-nél tartott házkutatást az előző év végén a nyomozó hatóság.

A magyar építőipar meghatározó szereplőjénél, az A-Híd Zrt.-nél tartott házkutatást múlt év végén a nyomozó hatóság – értesült több forrásból a Mandiner. Ez a cég végezte többek között a Lánchíd felújítását.

A lap a házkutatással kapcsolatban kereste a rendőrséget, az ügyészséget, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) is. Az adóhatóság válaszában az építőipari vállalkozás nevére nem tett utalást, de tájékoztatásukban nem cáfolták a házkutatás tényét.

Kiderült, hogy „egy praxisától eltiltott budapesti ügyvéd tevékenysége miatt elrendelt nyomozásban a pénzügyőr nyomozók 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt. A témában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2023. november 29-én adott ki sajtóközleményt”.

Az A-Híd Zrt. lapunkkal azt közölte, hogy a tavalyi helyszíni NAV ellenőrzés, két külső céggel kapcsolatos eljárás részeként történt, e külső cégekkel kapcsolatos eljárásban adatszolgáltatást teljesített, vonatkozásában tehát sem kihallgatásról, sem gyanúsításról nincsen szó. Az eljárással érintett vállalkozásokkal az A-Híd Zrt.-nek nincs élő szerződése.