Az államtitkár körlevélben tisztázott néhány tudnivalót a nem állami iskolákkal

2024.01.11. 10:44
Sajtóinformációk szerint a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága körlevelet küldött a nem állami fenntartású oktatási intézmények fenntartóinak arról, hogy mire érdemes figyelniük pénzügyi területen.

A levelet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár jegyezte, mely eljutott a Telexhez is. A levél bevezetőjében Maruzsa Zoltán elismerte, hogy a Magyar Államkincstár az ellenőrzései során olyan hibás gyakorlatot tárt fel, amely miatt a fenntartóra büntetést kellett kiszabni.

„Ennek elkerülése érdekében segítséget kívánunk nyújtani az alábbi tájékoztató kiadásával, amely leírja azokat a tudnivalókat, amelyeknek betartása esetén jogszerűen tudják előírni a fizetési kötelezettséget, illetve megigényelni és felhasználni az állami támogatásokat, elkerülve ezzel a szankciók kiszabását” – olvasható a lap szerint a levélben.

A levél vélelmezi, hogy összekeverhetik a tandíj és a fizetési kötelezettség fogalmát, valamint többek között tisztázza, hogy „a költségvetési törvény alapján nem igényelhető támogatás olyan gyermek, tanuló vagy képzésben részt vevő személy után, aki tandíjfizetésre kötelezett”.