Újbudai rendőrgyilkos: Nem én döftem bele a kést

2024.01.11. 12:05 Módosítva: 2024.01.11. 12:05
Szinte napra pontosan egy éve történt az újbudai rendőrgyilkosság, és az ügyben várhatóan még idén ítéletet hirdet a Fővárosi Törvényszék. A törvény szerinti felülvizsgálatot, mely szerint szükséges-e a továbbiakban a vádlott kényszergyógykezelése, arról csütörtökön döntött a bíróság.

Egymásnak estek a szakemberek kedden a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében, ahol az IMEI szakemberei szerint már távozhatna Sz. Szilárd a gyógyintézetből, de a bíróság szakértői szerint kóros a férfi elmeállapota. Végül Szabó Judit tanácselnök új igazságügyi szakértő kirendelését indítványozta, valamint a következő tárgyalásokon várhatóan a férfi jelenlegi kezelőorvosát is tanúként hallgatja meg a bíróság.

A hvg.hu tudósítása szerint csütörtökön a bíróság elrendelte a továbbiakban is a férfi kényszergyógykezelését, így továbbra is marad az IMEI-ben Sz. Szilárd.

Kedden a szakértői meghallgatás után tanúvallomások felolvasásával folytatódott az ülés, és ezzel is zárult a csütörtöki tárgyalás. Az előző naphoz hasonlóan a vádlott ezúttal is többször hazugsággal vádolt meg minden tanút, akit meghallgatott az ügyészség. Szerinte ugyanis óriási népharag kezdődne, ha kiderülne, hogy rátámadtak a rendőrök.

Nem én támadtam rájuk, nem megöltem Pétert, védtem magam. Péter rám mászott. Nem én döftem bele a kést, ő fordult bele

– mondta a vádlott, akit a büntetés-végrehajtási intézet kommandósai kísértek erre a tárgyalásra is.