Videón, ahogy szilveszterkor lefejezték a Szűzanya szobrát Dunavecsén

2024.01.12. 15:01
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség vallási tisztelet tárgyának megsemmisítésével elkövetett rongálás miatt indítványozta egy román férfi letartóztatását. Az elkövető Dunavecsén szilveszterre virradóra ismét megrongálta az általa tavaly májusban már összetört és helyreállított Szűzanya-szobrot.

Először tavaly május 19-én hajnalban rongálta meg a szobrot egy dunavecsei férfi, akkor a fejtől egészen a mellkasig terjedő részt letörte, sőt még a bal kézfejet is. Miután a helyiek helyreállították a vallási témájú szobrot, szilveszter este visszatért a vandál férfi. Ez alkalommal egy ismeretlen tárgyat használt, és összetörte a szobor fejrészét – írja az Ügyészség.

A kunszentmiklósi rendőrök példás gyorsasággal azonosították és elfogták a férfit, akit őrizetbe vétele mellett két rendbeli vallási tisztelet tárgyának megsemmisítésével elkövetett rongálás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyészség a külföldi családi kötődéssel rendelkező, büntetett előéletű rongáló letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, valamint a bűnismétlés és az eljárás jogellenes befolyásolásának megakadályozása érdekében indítványozta.

Egy hónapra rendelték el letartóztatását, hogy a rongálások ne ismétlődhessenek meg. A döntés ellen a férfi fellebbezett, amiről a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.

Videón az eset

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság megosztotta az esetről készült, térfigyelő kamerával rögzített felvételt is.

A rongáló abban bízhatott, hogy tettét nem látta senki, de kunszentmiklósi kollégáink adatgyűjtésének köszönhetően ő sem maradt ismeretlen

– írták a rendőrök.