„Katonás megjelenésű” katonákat keresnek a „Honvédelem” tantárgy oktatására

2024.01.13. 07:39
Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője pénteken tette közzé a Facebook-oldalán azt a felhívást, miszerint katonaoktatói feladatok ellátására keresnek oktatókat középiskolákba.

Az ország számos középfokú oktatási intézményében a 2024/2025-ös tanévtől bevezetik a honvédelem tantárgyat. Gelencsér Ferenc a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője tette közzé a közösségi médiában azt a felhívást, miszerint katonaoktatókat keresnek a feladatok ellátására.

Az eredeti tervek szerint az idei tanévben már 120 iskolában vette volna kezdetét a tantárgy tanítása, azonban 2023 őszére világossá vált, hogy mindössze alig hat intézményben kezdődik meg a próbaoktatás. A hat középiskolában összesen kilenc oktató tanítja a tárgyat

– írja bejegyzésében a Momentum politikusa. Hozzátette, hogy ezt a számot szeretnék feljebb tornázni, ezért keresnek oktatókat.

 A felhívás szerint azokat keresik, akik „szerepet kívánnak vállalni a jövő nemzedéke hazafias szemléletének formálásában”. A jelentkezés feltételei az alábbiak:

  • legalább 3 éves fennálló hivatásos vagy szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonai szolgálati viszony,
  • felsőfokú végzettség és katonai alapkiképzés, vagy legalább érettségi és katonai szakképzettség megléte.

Továbbá elvárás még a „katonás megjelenés” is, ugyanakkor a

pedagógiai végzettség nem követelmény.

Gelencsér Ferenc szerint a kormány teljesen szétverte az oktatást, és „még a saját maguk által bevezetni kívánt tárgyakra sem találnak oktatókat”.

Totális kormányzó képtelenség, az előre gondolkodás teljes hiánya, sodródás a mindenkori árral. Ez ma Magyarország kormánya

– tette hozzá a képviselő.