Az utcán támadott meg egy nőt Hajdúszoboszlón, tíz év börtönt kapott

2024.01.16. 19:35
Halmazati büntetésül tíz év börtönbüntetésre ítélte a Hajdúszoboszlói Járásbíróság szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt mint különös visszaesőt azt a férfit, aki az utcán támadott meg egy fiatal nőt egy évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Dobó Dénes közleménye szerint a büntetett előéletű vádlottat a bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik. A vádlott a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad.

A bíróság megállapítása szerint a férfi tavaly január 7-én délután ittas állapotban követni kezdett egy hazafelé sétáló 21 éves nőt Hajdúszoboszlón. Ő észrevette, hogy valaki követi, ezért sietősre fogta, majd futni kezdett és hangosan segítségért kiáltott.

A férfi kétszer is utolérte és lefogta a nőt, aki ekkor még ki tudott szabadulni és kiabálva továbbfutott. Végül a vádlott egy kereszteződésben a földre teperte, majd ráfeküdt. Felszólította, hogy ne kiabáljon, majd egy zsebkéssel a mellkasa jobb oldalán megszúrta. Ezután teljes testével ránehezedve fogdosta, és kicsatolta a sértett övét, hogy erőszakkal közösüljön vele.

A segélykiáltásokat meghallotta egy szabadnapos rendőr, aki két másik férfival a nő segítségére sietett és leszedte róla a támadót.

A szabadnapos rendőr ekkor hangosan közölte, hogy ő rendőr, majd az igazolványát felmutatva kérte a későbbi vádlott iratait. A férfi nem akarta elhinni, hogy egy rendőr akarja őt igazoltatni, ezért a felszólításnak nem tett eleget, továbbá valótlanul azt állította, hogy a sértett az élettársa és csak veszekedtek.

A nő nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett – ismertette a bírósági szóvivő.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.