Gitáros kórusok gyűjtenek a jó cél érdekében

2024.01.18. 14:54
Jótékonysági koncertet szerveznek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium közösségének támogatására a budapesti gitáros kórusok a budapesti Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián február 10-én.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly decemberben összedőlt a Tamási Áron Gimnázium kollégiuma, ezért február 10-én, az esti szentmisét követően több budapesti keresztény gitáros kórus mintegy ötven zenésze ad koncertet és gyűjt adományokat a székelyudvarhelyi közösség megsegítésére – számolt be az MTI.

A gyűjtésből befolyt összeget nem az épület rekonstrukciójára szánják, hanem kifejezetten a bajba jutott közösségének, a tanároknak, diákoknak és az ő családjaiknak kívánnak vele támogatást nyújtani.

A gyűjtés (...) hangszerek, játékok, vagy a fiatalok mindennapjait érintő tárgyak megvételére, közösségi programok támogatására irányul

– mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Hozzátette, hogy a magyar kormány közvetlenül a tragédiát követően ötmillió forint gyorssegélyt juttatott el a bajba jutott iskolához, ezen felül további hétszázmillió forinttal támogatják a jövőben a kollégium újjáépítését vagy egy új épület felépítését. Emellett kiemelte, hogy a román kormány is ígéretet tett a rekonstrukciós munka támogatására.

Hernády Balázs elmondta, hogy

a februári koncerten fellép mások mellett a Zugligeti Gitáros Kórus, a 3in1 zenekar, az MKK Band, az Imperfectum Együttes, a Havas Gitár zenekar és a Felső-krisztinavárosi Gitáros kórus is.

A gyűjtést a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia számlájára történő utalással, a helyszínen pedig készpénzadománnyal lehet támogatni.