„Elnézést kérek” – reagált a járatritkításra a BKK vezérigazgatója

2024.01.19. 19:53
Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója az ATV Híradójának kommentálta a péntektől életbe lépő járatritkításokat a széles körben megfogalmazott kritikák össztüzében.

Január 19-től hétfői és pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje is változik a budapesti tömegközlekedésben. A BKK hálózatfejlesztéssel indokolta a döntést. A változások bevezetésének első napján már jelentős problémák mutatkoztak a fővárosi tömegközlekedésben.

A BKK vezérigazgatója péntek este azt mondta az ATV Híradójának, hogy tavaly novemberben és decemberben egyeztetettek civil szervezetekkel a járatritkításokról. Elnézést kért ugyanakkor azért, ahogyan kommunikálták az emberek felé a változásokat.

Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek

– mondta Walter Katalin.

A BKK által meghozott döntést azzal védte meg, hogy azt „adatalapon, mindent elemezve” hozták meg, és az volt az elképzelésük, hogy a változásokat „folyamatosan monitorozni fogják, és amennyiben szükség van beavatkozásra, akkor azt meg fogják tenni” – nyilatkozott.

Nem csak az utasok tiltakoznak

Vitézy Dávid egykori államtitkár felháborodásának adott hangot, amiért Karácsony Gergely elfogadta a BKK járatritkítását, ami 53 járatot érint. Az LMP nem sokkal később pedig online petíciót indított a változtatások ellen, és azok azonnali visszavonását követelte.