Békésen sétáló embereket támadtak meg ok nélkül Budapesten

2024.01.22. 16:00
A BRFK munkatársai befejezték a két férfi ügyét, akik a gyanú szerint tavaly februárban békés járókelőket bántalmaztak a II. kerületben.

Egy utcán sétáló, ötfős társaságot támadott meg több férfi tavaly február 11-én a II. kerületi Retek utcában. Egyikük a békésen sétáló társaság egyik tagját minden előzmény nélkül hátba rúgta, aki a földre esett, majd egy másik férfi a már földön fekvő sértettet fejbe rúgta. A bántalmazást látva a sértett társaságának egy másik tagja megpróbált földön fekvő ismerősének segíteni, ám akkor őt is megütötték.

Az egyik megtámadott férfi könnyű, míg társa súlyos sérüléseket szenvedett.

A fővárosi rendőrök a helyszínen hét férfival szemben intézkedtek, akik közül kettőt elfogtak és előállítottak a BRFK Gyorskocsi utcai épületébe.

A fővárosi nyomozók a 44 éves P. Tibort csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, súlyos testi sértés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség miatt, a 27 éves Sz. Bélát csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, derül ki a rendőrség közleményéből.

Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig a napokban megküldték az ügyészségnek.