Riasztást adtak ki ónos eső miatt a keleti országrészre

2024.01.24. 12:22
Még mindig óvatosságra intenek a meteorológusok: a fagyos, keleti országrészben az enyhülés után érkezik az ónos eső.

Az ország keleti, északkeleti felén a délelőtti órákig helyenként előfordulhat kis mennyiségű, átmeneti ónos eső – figyelmeztet a Hungaromet

A még fagyos, keleti országrészben különösen figyelni kell, ott van a legnagyobb esély az előfordulásra. A csapadék, mint írják, kezdetben lehet havazás, de aztán az enyhülés miatt ott is az eső válik jellemzővé.

A Hungaromet riasztást adott ki az ónos eső miatt:

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés vármegyék egyes járásaira. A részletekről itt tájékozódhat

Csak a rutinos sofőrök üljenek autóba

Mint beszámoltunk róla, szerda reggeltől kezdődően már mindenhova megérkezik a frontrendszer felhősávja, így döntően erősen felhős vagy borult idő várható. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől északnyugatira fordul, Sopron környékén és a hegyekben viharossá is fokozódik. Ebben a cikkünkben elolvashatja, hogy mely megyékre adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést a szél miatt. 

Lapunknak Reisz András meteorológus korábban elmondta, hogy ónos eső esetén kiszámíthatatlan, hol milyen mértékben csúsznak az utak, ugyanis ez nagyban függ attól, hogy sík vagy dombos területről beszélünk-e, valamint attól is, hogy megfelelően sózzák-e az utakat. Figyelmeztetett, hogy aki nem rutinos sofőr, ne is üljön az autóba ilyen alkalmakkor.