Bilincsben vitték el a rendőrök a nyíregyházi kórház volt főorvosát

2024.01.24. 06:25
Vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök január 15-én a nyíregyházi kórház volt főorvosát és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatóját. A nyomozás szerint a korábbi osztályvezető kenőpénzért írhatott fel gyógyszereket a betegeinek.

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen – közölte a police.hu.

Az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban munkaviszonya alatt fogadott el pénzt egy bizonyos gyógyszer felírásáért cserébe a 42 éves orvoslátogatótól.

Az orvos dobozonként kapott juttatást, így több millió forint bevételhez jutott.

Rendszeresen írta fel receptre az orvoslátogató által képviselt készítményeket, emellett a kórházban kezelt daganatos betegeknek is rendszeresen ajánlotta ezeket.

A főorvost és az orvoslátogatót január 15-én a rendőr-főkapitányságra vitték, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozásban valószínűleg a gyanúsítottak száma is nő – tették hozzá.