Varga Judit zárt körben meghirdette az EP-választás „programját”

2024.01.28. 15:59
A Fidesz és a KDNP EP-listavezetője zárt körben fejtette ki véleményét Brüsszelről, Németországról, az Európai Unióról és annak minden szervezetéről, a balliberális, elhibázott döntések soráról és a dollárbaloldalról. Emellett megoldást is vázolt fel a végtelennek tűnő problémákra.

Varga Judit volt igazságügyminiszter a Parlamenti Szalonban mondott zárt körű beszédet, amelyről az ATV számolt be.

A csatorna forrásai szerint Varga Judit lényegében „programot” hirdetett.

Sokat beszélt a németekről és Brüsszelről, majd  kinyilvánította, hogy hiába próbál az Európai Unió ott keresztbe tenni Magyarországnak, ahol csak lehet, mégis mi leszünk Európa megmentői. 

A Fidesz–KDNP listavezető jelöltje lesz Varga Judit a június 9-i európai parlament választásokon, úgyhogy igazi „brüsszeli harcosként” aposztrofálta magát a jövőre nézve. Szerinte az európai polgárok mind egyet szeretnének: emberhez méltó életet, „csak ezt nem engedik az ideológiai divathóbortok és a birodalmi törekvések”.

Ugyanezt érzik a német gazdák, a francia rendőrök, a holland kereskedők és a belga nyugdíjasok is

– jelentette ki magabiztosan. Hozzátette: úgy véli, hogy hosszú tavaszi hadjárat lesz, de „június 9-e valami újnak a kezdete is lehet”.

Ezután egy egészen hosszú szakaszon állt bele Németországba, miszerint „régen minden jobb volt, akkor még Berlin politikája stabil és racionális volt”, most viszont már „politikailag instabil, gazdasága zuhanórepülésben, kormányzata cselekvőképtelen, és támogatottsága történelmi mélységekben, társadalma káoszban forrong, külpolitikája értékalapú, azaz ideológiavezérelt, a közgondolkodást az indulatok és az érzelmek uralják, a józan, tisztességes állampolgárait, a csendes többséget pedig a liberális média- és véleményhegemónia némítja el, vagy kényszeríti jóemberkedő igazodásra, magával rángatva már a sport és a kultúra világának kiemelkedő szereplőit is”.

Az Európai Unió rossz 

Varga Judit további kifejtette, hogy

  • „ha nem tetszik a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda, homofób vagy,
  • ha meg akarod állítani az illegális bevándorlást, és az elutasított menedékkérőket haza akarod küldeni, mert eleged van a terrorfenyegetettségből vagy a beilleszkedni nem akarók miatti mindennapos iskolai problémákból, akkor minimum idegengyűlölő, ha nem fasiszta vagy,
  • ha nem akarsz fegyvert szállítani, ha a békéért és a tűzszünetért szólalsz fel, mert nem akarsz a vérontáshoz hozzájárulni, „akkor Putyin barátja vagy, és nem vagy jó európai, és persze ami a legfőbb bűnöd ilyenkor: megsérted az úgynevezett közös európai értékeket”.

Azzal folytatta, hogy a „balliberális elit és a brüsszeli bürokraták szörnyű károkat okoztak”, az EU kifordult magából, és gyakorlatilag miattuk nem élhetnek nyugodtan, emberhez méltón az európaiak, hiszen már a hallgatás is bűnnek számít.

A megoldás szerinte egyértelmű: 

A mi erőnk Európa igazi értéke. A mi erőnk Európa védőbástyája. A mi erőnk Európa utolsó reménye.

Emellett az unió minket mindig csak fenyegetett: először azzal, hogy nem vesznek be, majd azzal, hogy „nem vagyunk jogállam, nem vagyunk elég jó európaiak”, most pedig azzal, hogy „megvonják a támogatásokat, a szavazati jogunkat, és kizárnak mindenből”.

Magyarország mint megmentő 

Viszont mi, magyarok tartani fogjuk a bástyánkat, őrizni fogjuk a lángot, mert mindenben igazunk volt a „Covid-válságtól kezdve az illegális bevándorláson át az energiaellátásunk diverzifikációjáig”. 

Sok helyütt irigyelt példájává váltunk annak, hogy másként is lehet. Hogy nem kell feladnunk magunkat ahhoz, hogy életben maradjunk a Brüsszellel szemben vívott szuverenista harcokban. Sőt!

– nyomatékosította. „Az uniós intézmények a tagállamok zsarolóivá, ellenségeivé váltak” – jelentette ki. „A magyargyűlöletre politikai karriert építőkből pedig politikai percemberek lesznek, és holnapra mindenki elfelejti őket” – fejezte ki reményeit. 

A végére még belefért egy kis dollárbaloldal is, akik az egész 2023-as évet azzal töltötték, hogy „megakadályozzák az uniós források felszabadítását, a tanárok, az óvónők, az ápolók fizetésének emelését”. De Varga szerint hiába minden, ennek ellenére is sikerült célba érniük.

Mostantól európai alternatíva vagyunk. A nemzeti érdekérvényesítés fáklyája. Ami utat mutat azoknak, akik egy sikeres, működő, erős és európai utat keresnek a liberális kiúttalanság sötétségében. Mostantól ehhez méltóan kell viselkednünk itthon és Brüsszelben egyaránt

– összegzett Varga Judit, hiszen „jók az esélyeink! Nincs más dolgunk, mint bátornak és szókimondónak lenni. Mert a többség már mi vagyunk! Európa jövője már mi vagyunk! Menjünk együtt! Építsünk egy új Európát!”.