Kiderült, mennyivel lesz olcsóbb a Budapest-bérlet

2024.01.30. 07:39
Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn megállapodott a Budapest-bérletről. Az is kiderült, hogy a bérlet olcsóbb lesz. A főpolgármester most azt is elárulta, mennyivel.

„Csupa jó hírem van! Március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra, ráadásul tíz év után ismét csökkentjük az árát: 9500 helyett 8950 forintba kerül majd” – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester kedd reggel.

„A választási programomnak megfelelően ingyenessé tettük a közösségi közlekedést a 14 évnél fiatalabbak és a regisztrált álláskeresők számára, és tíz évig a száguldó infláció ellenére sem emeltük a bérletek árát” – hangsúlyozta.

Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett

– fogalmazott Karácsony Gergely, aki szerint Budapest fellélegezhet.

Megállapodott Lázár János és Karácsony Gergely

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn megállapodott a Budapest-bérletről, ami változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is.

Ezek után a BKK bejelentette, hogy március 1-től olcsóbb lesz a bérlet. „Március elseje rendszerváltás lesz a közösségi közlekedésben. Ezt az egységes tarifaközösséget már évtizedek óta létre kellett volna hozni. Évtizedek óta mindenki arról beszél, hogy ezt meg kell lépnünk közösen. Mi most ezt meg is tettük” – fogalmazott Karácsony Gergely.