Videón, ahogy elvezetik a Thököly úti gyilkost

2024.01.30. 12:28
A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogta, kihallgatta, majd büntetés-végrehajtási intézetbe szállította a férfit, aki a Thököly úton, szombat éjjel lökött autó alá egy embert. Tettét beismerte a rendőröknek, büntetését megkezdte.

Amint arról mi is beszámoltunk az Indexen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogta D. Gábort, aki január 27-én este a Thököly úton egy kisvendéglő előtt, egy szóváltás után taxi alá lökte 66 éves, férfi vitapartnerét, aki az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A tettes elmenekült a helyszínről, háromnapi hajtóvadászat után fogták el a rendőrök. 

A 34 éves, többszörösen körözött budapesti férfi ellen január 29-én adtak ki elfogatóparancsot, és

még aznap este elkapták a józsefvárosi járőrök a Blaha Lujza utcai villamosmegállóban.

A vádlottat az elfogását követően kihallgatták, és beismerte a „terhére rótt bűncselekmény elkövetését”. A 34 éves férfi – saját bevallása szerint – egy alkalommal ütötte meg az áldozatot, aki ettől az útra esett, és egy taxi halálra gázolta.

„A BRFK életvédelmi osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást, ugyanis a férfi a bűncselekményt követően távozott a helyszínről, bár próbálták visszatartani” – folytatta Csécsi Soma.

Tájékoztatott arról is, hogy mivel korábban már két büntetőeljárás is folyt a férfi ellen – súlyos testi sértés és lopás miatt –, és elzárás volt érvényben vele szemben, jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport