Toroczkai László alaposan kiakadt a „féreg″ antifa terroristára

2024.02.01. 10:46
A Mi Hazánk elnöke közösségi oldalán tett közzé egy felháborodott hangvételű bejegyzést Ilaria Salisról, az antifa támadások elsőrendű vádlottjáról. A nőt lábbilincsben vezették hétfőn a bíró elé, ami megbotránkoztatta az olasz kormányt. Toroczkai László vérlázítónak nevezte az ügyet.

Mint írtuk, január 29-én mosolyogva érkezett az antifa támadások miatt tartott előkészítő ülésre az ügy elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. A nőt lábbilincsben vezették a bíró elé, a jeleneten nemcsak a nő családja, hanem az olasz kormány is megbotránkozott. 

A történtek külügyminiszteri szintre is elértek, majd Georgia Meloni olasz kormányfő Orbán Viktor miniszterelnökkel is egyeztetett a fogva tartás körülményeiről. Salis egyik volt cellatársa áldatlan állapotokra panaszkodott az olasz médiának. 

Egészen elképesztő, vérlázító, hogy a láthatóan nagyon vidám olaszországi antifa terrorista miatt még Meloni is felhívta Orbán Viktort, csupán azért, mert bilincsben vezették a bíróságra Magyarországon

– fogalmazott Toroczkai László.

Az X-re posztolt bejegyzésében „féregnek” nevezte az olasz szélsőbaloldali vádlottat. Hozzátette, hogy a kiképzett, kurd terroristák által támogatott 20 fős csapat csak azért támadott meg magyarokat és külföldieket, mert hazafiaknak tűntek. 

A céljuk életveszélyes sérülések okozása, de az sem baj, ha meghal az áldozat. Mégis hogyan kellene ezeket a tetveket szállítani? Virágcsokorral? Normális helyeken nem lapos tévét, kényelmes cellát kapnának az ilyenek, hanem egy munkatáborban törhetnék a követ életük végéig

– írta a Mi Hazánk elnöke.

A vádlott fogvatartási körülményeit a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) is bemutatta, ismertetve, hogy lapos képernyős televízió, külön mosdó és négy darab emeletes ágy található laria Salis szobájában. Kovács Mihály, a büntetés-végrehajtás ezredese hozzátette, hogy a körülmények „nem szállodai színvonalúak, de ez mégiscsak egy börtön”.

Tizennégy támadó továbbra is szökésben van

A magyar rendőrök három szélsőségest fogtak el, de tizennégy személyt még mindig keresnek a hatóságok. A német rendőrök egyikükre 10 ezer eurós (körülbelül 3,8 millió forintos) vérdíjat tűztek ki.

Ahogy az Index beszámolt róla, tavaly februárban horrorisztikus támadássorozat vette kezdetét Budapesten. Az első incidens február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal, illetve más eszközökkel ütni kezdték őket. A támadás csupán egy percig tartott, a csoport tagjai ezután elfutottak a helyszínről.

A három sértett közül ketten súlyos, töréses sérülést szenvedtek el.

A következő atrocitás másnap, február 10-én történt, akkor Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. Ugyanezen a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak. A nyomozás szerint a támadók mindegyik sértettet hosszan követték, volt, akivel tömegközlekedéssel, több átszállással is együtt utaztak. 

A német Bild korábbi beszámolója szerint a támadás hátterében az állhat, hogy azon a hétvégén több ezer neonáci gyűlt össze a „becsület napjára” Budapesten, ezért vadásztak általuk neonácinak vélt emberekre.