Újra vizsgálják a férfi halálát, akit a mentősök nem láttak el

2024.02.04. 08:38
Ellátás helyett az otthonába vittek a mentők a férfit, aki 2022-ben egy esés miatt gerincsérülést szenvedett. A családapa később a kórházban hunyt el. Az ügyészség szerint nem a mentők esetleges hibája miatt történt a tragédia. A férfi családja eltérő véleményen van, ezért ügyvédet fogadtak, hogy újra megvizsgálják az ügyet.

Ahogy az Index beszámolt róla, 2022. szeptember 18-án egy szigetszentmiklósi HÉV-megállóhoz riasztották a mentőket, miután egy férfi elesett, és gerincsérülést szenvedett. Az ittas beteget azonban nem a kórházba, hanem az otthonába vitték.

A férfi fájdalmai ezután sem enyhültek, így édesanyja ismét mentőt hívott, majd kórházba vitték, ahol később belehalt a sérüléseibe.  A 41 éves férfi családjának fájdalma azóta sem enyhült. A tragédia után egy kisfiú maradt félárván – számolt be róla az RTL Híradó.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség február 1-jén emelt vádat a mentőápoló ellen. Kiderült, hogy az elkövető nem mondott igazat, amikor papíron azt jelentette, hogy a lebénult férfit nem találták meg a kiérkezéskor. A beteg testvére már az eset után feljelentette a mentőst.

A csatorna úgy tudja, hogy az ügyészség szerint a férfi nem a mentők esetleges hibája miatt halt meg. Az elhunyt családja ezt másképp gondolja, ezért ügyvédet fogadtak, hogy újravizsgálják a férfi halálának körülményeit. Véleményük szerint már az is kérdéses, hogy a HÉV-megállóban szakszerűen jártak el a mentősök.