Az NNGYK is vizsgálatot indít Curtis édesanyjának ügyében

2024.01.24. 17:36
Vizsgálatot indít a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Curtis édesanyjának ügyében, akit a napokban a kórházból való hazaszállítás után papucsban és köntösben hagytak magára a folyosón az ajtó előtt.

A közösségi médiában megjelent előadóművész édesanyjának egészségügyi ellátásával és otthonába történő szállításával kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központhoz bejelentés nem érkezett, azonban hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben – tájékoztatott közleményben az NNGYK.

Mint írták, ennek keretében soron kívüli hatósági ellenőrzést folytat le az NNGYK a betegszállítást és az egészségügyi ellátást végző szolgáltató, valamint az Országos Mentőszolgálat vonatkozásában is.

Amennyiben szakmai szabályszegés vagy mulasztás kerül megállapításra, akkor az NNGYK megteszi a szükséges intézkedéseket – tették hozzá.

Mint megírtuk, hatalmas botrány lett abból, hogy Curtis édesanyjához mentőt hívtak, de annak kiérkezésére három órát kellett várni. A zenész azt is sérelmezte, hogy édesanyját a kórházi kezelése után a mentők csak letették a folyósóra, és nem kísérték be a lakásába.

Curtis állítása szerint édesanyját mezítláb és köntösben, egy műanyag székre ültetve hagyták az ajtó előtt, ráadásul rossz emeleten. 

Az ügyben még Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megszólalt, aki elmondta, hogy betegszállítóknak nincs előzetes értesítési kötelezettsége a hozzátartozók felé, ugyanakkor a beteget biztonságba helyezve hagyhatják az otthonában. A betegszállítót végül kirúgták.