Feljelentették a DK ifjúsági szervezetét, mert a kormányülés helyszínén forgattak

2024.02.07. 10:51
Feljelentették a Demokratikus Lendület aktivistáit, amiért videót forgattak a pedofilbotrányról a kormányülés helyszínén. A DK közleményében Novák „pedofilsimogató” Katalinnak nevezte az államfőt, és hangsúlyozta, hogy minden lehetséges platformon elmondják majd, mit tett a köztársasági elnök.

A soproni rendőrkapitány feljelentette a Demokratikus Lendület, a DK ifjúsági szervezetének aktivistáit, amiért egy videót forgattak Novák „pedofilsimogató” Katalinról a sopronbánfalvai kormányülésnek otthont adó szálloda közelében.

Mészáros Dávid, a DK politikusa a videóban arra figyelmeztetett: ki tudja, miről lehet szó odabent a miniszterek között,

talán arról, hogy melyik pedofilt engedjék szabadon legközelebb? Vagy hogyan tussoljanak el egy másik súlyos gyermekbántalmazási ügyet? Nem lepődnénk meg, hiszen a hallgatásukkal éppen olyan bűnpártolóvá váltak, mint Novák »pedofilsimogató« Katalin

– fogalmazott, hozzátéve: Novák Katalinnak le kell mondania, nem maradhat tovább köztársasági elnök.

A Demokratikus Koalíció szerint jól látszik, mennyire fél a kormány a magyaroktól: „A pedofilbotrány után bezárkóztak vastag falak mögé, és feljelentenek mindenkit, aki a közelükbe merészkedik. Minket azonban nem tudnak elnémítani, minden lehetséges platformon el fogjuk mondani, hogy Novák Katalin kegyelmet adott egy pedofil segédjének, és ők – a kormány – mélyen hallgatnak erről.”