Donáth Anna már Gundel Takács Gábornak is üzent Novák Katalin miatt

2024.02.07. 10:12
Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője nyílt levélben fordult többek között Balog Zoltánhoz, Lackfi Jánoshoz, Gundel Takács Gáborhoz, Vizi E. Szilveszterhez, valamint Szörényi Leventéhez.

„Nyílt levélben fordulok Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadóihoz. Ahhoz a 16 közismert és elismert személyiséghez – többek között Balog Zoltánhoz, Lackfi Jánoshoz, Gundel Takács Gáborhoz, Vizi E. Szilveszterhez, Szörényi Leventéhez –, akik az államfő tájékoztatása szerint tanácsaikkal segítik munkáját” – közölte Facebook-oldalán Donáth Anna.

A Momentum elnöke levelét azzal kezdte, „bizonyára ismert Önök előtt, hogy Novák Katalin államfő elnöki kegyelemben részesített egy olyan embert, aki egy elítélt pedofil bűnöző rémtetteit igyekezett eltussolni. Nem is akármilyen módon: a gyermekkorú áldozatokat akarta hatalmával és pozíciójával visszaélve rávenni arra, hogy hamis nyilatkozatban tagadják le az ellenük elkövetett szörnyű bűntetteket”.

Donáth Anna emberként és anyaként döbbenettel áll a döntés előtt, „képtelen vagyok megérteni, hogy lehetett képes az államfő, akinek a nemzet egységét és lelkiismeretét kellene képviselnie, ilyen morálisan felfoghatatlan lépésre”.

Arra kérem Önöket, hogy ne maradjanak csendben: álljanak ki Önök is a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért! Közéleti személyiségekként mindannyian felelősök vagyunk megszólalni ebben az ügyben. Muszáj ebben a helyzetben felülemelkednünk a pártpolitikán, és közösen kiállni az áldozatok mellett, a pedofília mentegetése ellen. Számítok morális ítélőképességükre, és bízom benne, hogy nem maradnak csendben

– üzente az EP-képviselő. Arról, hogy lehet-e politikai következménye a kegyelmi ügynek, itt írtunk.