Rétvári Bence rétest sütött, Varga Mihály szerint ideje van a nevetésnek

2024.02.11. 13:27

Megnéztük, hogy milyen tartalmakat osztottak meg a közösségi oldalaikon kormánytagok és kormánypárti politikusok, miután Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit is bejelentette lemondását.

„Első Karcagi Keresztény Bál a farsangi vigasság keretében. A közösségek tesznek bennünket erősebbé!” – írta vasárnap a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, aki több képet is megosztott a karcagi eseményről. Az eredeti posztban még benne volt az a mondat is, hogy „Ideje van a nevetésnek, ideje van a táncnak”. Ez aztán kikerült belőle, de a miniszter facebookos előzményeiben még látszik az eredeti bejegyzés.

Lázár János építési és közlekedési miniszter farsangi bálról posztolt és osztott meg képeket vasárnap.

Itt a farsang, áll a (batyus) bál. Tegnap este több mint 600 szépkorú vendég mulatott a nagy hagyományú makói farsangi bálon. Köszönöm nekik, hogy aktívan részt vesznek a közösségi életben, és azt, hogy tapasztalatukkal segítik a város gyarapodását

– olvasható a miniszter bejegyzésében.

Rétvári Bence államtitkár váci disznótoros élményeiről közölt fotókat vasárnap.

A váci Disznótoros fesztiválon töltöttük a kolbászt, sütöttük a rétest. Erős hagyományok teremtenek erős közösséget, és adnak identitást

írta a Facebook-oldalán. Egy korábbi bejegyzésében kommentár nélkül megosztotta Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének közleményét, aki többek között azt írta, hogy Novák Katalin és Varga Judit felelősségteljes döntést hozott.

Több kormánypárti politikus is Rétvári Bencéhez hasonlóan csupán Kocsis Máté bejegyzését osztotta meg. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője ugyanígy tett, továbbá vasárnap kiírta:

A zászlónkra az van írva: szeretjük a hazánkat! Ennyi.

Simicskó Istvánnak, a KDNP frakcióvezetőjének is megtalálható az oldalán Kocsis Máté bejegyzése, emellett vasárnap már a házasság világnapjáról posztolt.

A házasság világnapja minden férjet és feleséget ünnepel, hiszen ők a társadalmunk legfőbb pilléreit jelentő családok alapjai

írta a KDNP frakcióvezetője.

Mint azt már megírtuk, Balog Zoltán református püspök, korábbi emberierőforrás-miniszter és Hoppál Péter kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő is kiállt a lemondott Novák Katalin mellett.

Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes február 6-a óta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig február 1-je óta nem posztolt a Facebook-oldalán. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő még szombat reggel osztott meg egy videót a nyugdíjemelésről.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldala sosem áll le, a tárcavezető szinte folyamatosan úton van, a legutóbbi bejegyzése a kulináris olimpiai címről szól:

Akármilyen olimpiáról van szó, mi, magyarok odatesszük magunkat: 67 nemzet közel 2000 séfje versenyzett a kulináris olimpiai címért Stuttgartban, a magyar csapatok pedig ezen a pályán is remekeltek. 7 arany, 11 ezüst, 12 bronz. Szakértők szerint a seregszemle a megmérettetésen túl utat is mutat a gasztronómia fejlődésének irányaiban. A magyarok pedig most nagyon megmutatták

számolt be Szijjártó Péter.

Orbán Viktor sem reagált a Facebook-oldalán a lemondásokra, a politikai igazgatója, Orbán Balázs azonban egy rövid közleményt osztott meg az oldalán: „A jobboldalon van felelősségvállalás a hibákért, a baloldalon a bűnökért sincs. A mai napon bocsánatot kért és lemondott Novák Katalin és Varga Judit. Döntésük a moralitásról és a köz érdekeinek előtérbe helyezéséről tesz tanúbizonyságot. Köszönjük az eddigi, közösségért végzett munkájukat. Legyen béke, szabadság és egyetértés!”