Karsai Dániel üzent Magyar Péternek: Nincs egyedül, én mellette állok

2024.02.12. 17:26
Karsai Dániel úgy látja, hogy Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje végtelenül bátor ember, és nyilvános keretek között beszélgetne vele.

„Magyar Péter »hithű« fideszes. A konzervatív oldal elkötelezett híve, aki az elmúlt években számos fontos pozíciót betöltött. A magánéletben Varga Judit ex-igazságügyminiszter volt férje, és végtelenül bátor ember. Nagyon régóta az első, aki belülről ismeri az Orbán-rendszer működését. Személyes kötődése és a nagy kockázat ellenére a nyilvánosság elé állt a rendszer hibáinak feltárása céljából” – fogalmazott Facebook-oldalán Karsai Dániel alkotmányjogász, aki ALS-betegségben szenved, és az eutanázia ügyében kezdeményezett népszavazást.

Minden tiszteletem és megbecsülésem Magyar Péter kolléga úré (Magyar úr is ügyvéd). A vele készült Partizán-interjúban ugyanakkor hangot adott azon félelmének, hogy nem áll mellette senki. Én ezennel kijelentem, hogy nincs egyedül. Én mellette állok. Az általa megindított társadalmi párbeszédet a magam szerény eszközeivel mindenben támogatom. Konkrétan állok rendelkezésére bármilyen beszélgetésre, ha kívánja, négyszemközt. De még jobban örülnék, ha nyilvános keretek között folytatnánk. Az elmúlt hónapokban elért ismertségemet nagyon szívesen az ő rendelkezésére bocsátom. Úgy vélem, a rendszerváltás óta nem volt ilyen egyedi lehetőség egy jobb és élhetőbb Magyarország megteremtésére. Ez a kihívás számomra mindennél fontosabb. Még az élet végi döntésekhez való jog elérésénél is

– fejtette ki Karsai Dániel, hozzátéve, hogy „továbbá tiszteletteljes felhívással fordulnék az Orbán-rendszert Magyar Péterhez hasonlóan belülről ismerő, de azzal elégedetlen honfitársaimhoz. Kérem, álljanak ők is a nyilvánosság elé! Csak megismételni tudom, ez történelmi lehetőség Magyarország megújításához. Természetesen mindenkinek nagyon szívesen segítek az ügy közvélemény elé tárásában”.

Az alkotmányjogász Magyar Pétert idézve megjegyezte azt is, „a legnagyobb gond ma hazánkban a beletörődés a jelenlegi helyzetbe. Ezt az apátiát azzal lehet első lépésben legyőzni, hogy bizonyítjuk, a valódi reformokra vágyó magyarok világnézettől függetlenül nincsenek egyedül. Higgyenek nekem, nagyon sokan vagyunk. Bízom benne, hogy ebben a kérdésben is forró, de mégis higgadt és tiszteletteljes társadalmi párbeszéd fog kialakulni. Ebben én mindenkinek partnere vagyok”.

A bejegyzés alatti kommentben Magyar Péter válaszolt Karsai Dánielnek: „Kedves Dániel, köszönöm, nagyra értékelem, ahogy a harcát is, amit vív. Szívesen leülök önnel, akár nyilvánosan is a jövőben. Minden jót!”.