Feljelentés és vizsgálóbizottság jön Varga Judit volt férjének interjúja után

2024.02.12. 09:04
Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter vasárnap esti interjúja után a Második Reformkor feljelentést tesz, miközben a Mi Hazánk Mozgalom vizsgálóbizottságot állítana fel.

Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Partizán vasárnap esti adásában élesen bírálta a kormány működését, valamint a kabinet kommunikációs gépezetét. A Diákhitel Központ korábbi vezetője Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő lemondása után fogalmazott meg kritikát.

Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége hétfőn bejelentette, hogy „mérlegelve a napvilágot látott információkat, a Diákhitel Központ volt ügyvezetőjének állításai alapján – melyek szerint túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást – a mai napon hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést teszünk, egyben az Integritás Hatósághoz fordulunk”.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője is reagált a vasárnapi interjúra, a párt bizottság felállítását kezdeményezi.

A politikus bejelentése szerint a vizsgálóbizottság többek között az alábbiakat vizsgálná:

  • „Rogán Antal érintettségét a végrehajtómaffia-botrányban.”
  • „Azt, hogy visszaél-e a titkosszolgálatok irányításával, és azokat személyes, illetve pártcéljaira törvénytelenül használja-e.”
  • „A kormányzati kommunikáció működtetése során milyen mértékű túlárazásokat eszközölnek.”