Bővült a Jobbik EP-képviselőinek listája

D  TT20240210025
2024.02.13. 07:38
Idén június 9-én tartják az európai parlamenti választásokat, ami Róna Péter Jobbikos listavezető szerint Magyarország utolsó esélye, hogy „a Nyugat része maradhasson”.

Mint korábban megírtuk, Róna Péter lett a Jobbik – Konzervatívok európai parlamenti listavezetője, ami meglepő húzás a párt részéről, hiszen Róna nem politikus, hanem közgazdász, aki az Oxfordi Egyetem oktatója is. A hírt Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke jelentette be és úgy fogalmazott, 

[Róna] egy igazi magyar ember, és egy igazi európai egy személyben.

A Jobbik legújabb közleményében arról tájékoztat, hogy Róna Péter személyével kívánják továbbvinni a „nemzeti minimum gondolatát, ahogy azt annak idején Antall József tette”. A listajelölt küzdelmét négy másik jelölt is segíteni kívánja: 

  • Gyöngyösi Márton, a Jobbik – Konzervatívok elnöke, jelenlegi EP-képviselője,
  • Balczó Zoltán, a párt volt európai parlamenti képviselője,
  • Kvárik Anita, a Jobbik – Konzervatívok elnökségi tagja
  • és Dudás Róbert, a Jobbik – Konzervatívok elnökségi tagja, az EU Régiók Bizottságának korábbi tagja, országgyűlési képviselő

– áll a közleményben.

(Borítókép: A párt európai parlamenti (EP) listavezetője, Róna Péter közgazdász, jogász, egyetemi tanár a Jobbik  – Konzervatívok évadnyitó rendezvényén a budapesti OFF Kultúr rendezvényközpontban 2024. február 10-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)