Vitézy Dávid: Megoldódott a probléma a Király utcában

2024.02.13. 21:17
Vitézy Dávid négy hónappal ezelőtt fotózta le, hogy a budapesti Király utcában le van zárva a járda. Most a közösségi oldalán arról számolt be, hogy volt értelme szóvá tennie az esetet, mert a probléma megoldódott.

Vitézy Dávid korábbi közlekedésért felelős államtitkár még tavaly novemberben tett közzé egy fotót arról, hogy Budapesten, a belváros szívében lezártak egy járdát építkezés miatt, és a parkoló autók még az ideiglenes gyalogos útvonaltól is elveszik a helyet. 

A kép bal oldalán látható épület nem más, mint az összes budapesti utca forgalmi rendjéért is felelős BKK székháza. Mi kellene ahhoz, hogy végre a gyaloglás Budapest belvárosának kellős közepén ne maradékelven mindig csak annyi helyet kapjon, amennyi épp jut és marad?

– tette fel a kérdést akkor. 

Most fordult a kocka, Vitézy Dávid kedden újabb fotót osztott meg, amelyen immár látható, hogy a kérdés megoldódott. Azt írta a kép mellé: 

Volt értelme szóvá tennem a lezárt járdát a Király utcában, visszakapták a járdát a gyalogosok. Ez csak egy példa a sok közül, de mutatja: akarat kérdése, hogy a gyalogosokat ne másodlagos közlekedőként, maradékelven kezelje Budapest. 

A volt közlekedésért felelős államtitkár már régóra harcol a járdák védelme érdekében, szerinte ugyanis „a járda a gyalogosoké”. Ha tehetné, betiltaná a járdán való parkolást.