Tiltakozó plakátokkal ragasztották le a Diákhitel Központ irodáját

2024.02.14. 15:51
Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas a Diákhitel Központ irodáját leragasztva követelte a diákok pénzét. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter egy vasárnap esti interjúban túlárazott szerződésekről beszélt.

A bicskei pedofilügy miatt kialakult kegyelmi botrány miatt szombaton Novák Katalin köztársasági elnök és a korábbi igazságügyi miniszter is bejelentette lemondását. 

Varga Judit volt férje, Magyar Péter közösségi oldalán több éles hangvételű kritikát is megosztott a kormányról. A Diákhitel Központ volt ügyvezetője vasárnap este a Partizán adásában többek között túlárazott szerződésekről is beszélt.

Az MSZP ifjúsági szervezete „hol van a pénz?″ feliratú plakátokat ragasztott ki a Diákhitel Központ irodájára. A Societas közleményében azt írta, azonnali vizsgálatot követelnek, hogy tisztázzák a több száz millió forint „kiszivattyúzásával kapcsolatos vádakat.″

Hozzátették: amennyiben igaz, amit a Diákhitel Központ volt vezérigazgatója, Magyar Péter állított, akkor „több száz millió forint is lehet az összeg, amit a Fidesz-közeli médiacégen keresztül három-hatszoros túlszámlázással elloptak. Mindezt a diákok pénzéből vették el, és tették ezt akkor, amikor számos diák számára ez az egyetlen lehetőség a továbbtanulásra”.

Feljelentést tettek az ügyben 

Mint írtuk, a DK feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, melyekről Magyar Péter, Varga Judit volt férje beszélt a Diákhitel Központtal kapcsolatban.

A DK közleményében a Partizán vasárnap esti adásában elhangzottakat idézte, miszerint Magyar Péternek, a Diákhitel Központ volt vezetőjének „három-hatszoros áron dolgozó, rossz minőségű munkát végző kommunikációs céggel kellett szerződést aláírnia”, mikor a Diákhitel Központ élén állt.

Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége hétfőn jelentette be, hogy szintén feljelentést tesznek az ügyben hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője is reagált a vasárnapi interjúra: közlése szerint a párt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az ügyben.