Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a szabolcsi kórházakban

2024.02.16. 18:36
Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházcsoport tagkórházaiban pénteken a tomboló influenzajárvány miatt. Az elrendelt intézkedés visszavonásig érvényes.

Az influenzaszerű megbetegedések emelkedő száma miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el péntektől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház valamennyi tagkórházának összes fekvőbeteg-ellátást végző osztályán – közölte a gyógyintézmény az MTI-vel.

Mint írták, a korlátozás a nyíregyházi tagkórházat és annak Sóstói úti részlegét, valamint a nagykállói, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a vásárosnaményi gyógyintézmények valamennyi gyógyító osztályát érinti. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya által elrendelt intézkedés visszavonásig érvényes.

Mint arról az Index is beszámolt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss adatai szerint február 5. és 11. között az országban 59 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű, és 293 200 fő akut légúti fertőzés tüneteivel.

Ha a számokat 100 ezer lakosra vetítjük, olyan magas számokat kapunk, amilyeneket legutóbb az öt évvel ezelőtti influenzaszezonban láthattunk.

Néhány napja írtunk arról is, hogy egyre több gyermekosztályon van telt ház az influenza rapid terjedése miatt. Akadnak iskolák, ahol a diákok egyharmada beteg, ami az orvosok szerint azért van, mert a légúti fertőzésből való felgyógyulás minimum egy hetet vesz igénybe.