Játék 500 eurós pénzzuhataggal várták az évértékelő vendégeit

2024.02.17. 15:42
A Momentum aktivistái játék 500 eurós pénzzuhataggal várták az Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjére érkező vendégeket a Várkert Bazárnál. Mindezzel Magyar Péter korábbi posztjára utaltak.

„A Momentum aktivistái 500 eurós pénzzuhataggal várták az urizáló fideszeseket Orbán évértékelője előtt” – számolt be a párt a közösségi oldalán. Ezt azért tették – mint írták –, mert Magyar Péter, Varga Judit volt férje

néhány napja arról beszélt, hogy Orbán Viktor egyszer Brüsszelben egy tanácsülés szünetében »előkapott a zakója zsebéből egy köteg 500 euróst, és megkérte az egyik kollégát, hogy vegyen a lányának valami különleges teát«.

Hozzátették: a Momentum aktivistái ezt az életérzést akarták visszaadni, amikor szombaton, Orbán Viktor évértékelőjének a napján konfettiágyúk segítségével játék 500 eurósokat lőttek a levegőbe, amikor „a hatalom emberei érkeztek a Várkert Bazárhoz”.

Mint ismert, Magyar Péter néhány napja egy posztjában így fogalmazott, miután a média megírta, hogy a Partizánnak „milliós luxusórával a kezén adott interjút”: „Úgy érzem, Tóniék megtalálták rajtam a fogást. Igen, bevallom, valamikor 7-8 éve diplomataként Brüsszelben vettem bankkártyával ezt a szép órát. Ekkortájt történt, hogy az egyik Európai Tanács szünetében miniszterelnök úr előkapott a zakója zsebéből egy köteg 500 euróst, és megkérte az egyik kollégát, hogy vegyen a lányának valami különleges teát. Hiába mondta szegény, hogy az 500 euróst nem fogadják el a boltban… Mert ugye csak a készpénz! Egyébként nagyon szeretem ezt az órát, most kellett először javíttatni (az ára 3000 euró volt)”.

A kormányfő évértékelő beszédét az Index is élőben követi