Leállt a súlyos betegek ellátása az Uzsoki egyik osztályán

2024.02.20. 09:30
Február 16-a óta az Uzsoki Utcai Kórház kardiológiai osztályán is szünetel a súlyos betegek ellátása. Kunetz Zsombor egészségügyi szakember szerint az intézmény eddig azért még működőképes volt, most viszont egy alapszakmai ellátás szűnt meg ott határozatlan ideig.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakember arról írt a Facebookon, hogy leáll az Uzsoki Utcai Kórház kardiológiai osztályának ellátása a súlyos betegek tekintetében. Ennek értelmében

nem lesz az intézményben például infarktusellátás sem. 

A szakember által közzétett dokumentumokban olvasható, hogy „a kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronáriaintervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását, ezért 2024. február 16-án 8:00 órától a fenti szolgáltatásokat lemondják”. 

A dokumentumot Müller Cecília országos tiszti főorvos megbízásából Deutschman-Horváth Lídia főosztályvezető írta alá. 

Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig. Szívizominfarktus-ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátását egy fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani. Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken? 

– írta a közösségi oldalán a szakember. 

Amint arról korábban beszámoltunk, az év elején húsz kórház jelentette be, hogy le kell állítania egyes ellátásokat, később pedig újabb egészségügyi intézmények jelezték: nem tudják ellátni a betegeket.