Durva részletek derültek ki a németországi iskolai késelésről

2024.02.23. 12:59
A Bild beszámolója szerint egy 17 éves diák sebesített meg életveszélyesen csütörtök délelőtt több gyereket a németországi Wuppertal egyik iskolájában. Tanulók és szülők nyilatkoztak a lapnak a történtekről.

Mint megírtuk, késes támadás történt csütörtök délelőtt a nyugat-németországi Wuppertal egyik iskolájában, a rendőrség tájékoztatása szerint őrizetbe vették a gyanúsítottat. A Bild azt írja,

egy 17 éves fiatal sebesített meg öt diákot, néhányukat nagyon súlyosan, életveszélyesen.

A német lapnak egy anyuka elmondta, eleinte csak annyi információt kaptak, hogy rendőrségi elitalakulatok érkeztek az iskolához, semmi mást, ezért nagyon megijedtek. Az egyik tanuló pedig arról számolt be, hogy a diákok egy késsel való kaparászást hallottak az ajtón.

Éppen angolóránk volt, amikor közölték, hogy azonnal zárjuk be a tantermet, és ne menjünk az ablak közelébe. Az ajtó elé asztalokat állítottunk. Egyszer csak kopogtak, és nagyon megijedtünk, de aztán jöttek a rendőrök, és kihoztak minket

– mondta egy tízéves diák a Bildnek. 

Egy másik, 11 éves tanuló szülei jelenlétében úgy nyilatkozott: „Az 5/a osztályba járok, a 2. emeleten van az osztályunk, az ajtó mellett egy üveglap van. Attól féltünk, hogy az elkövető lát minket azon keresztül. A tanárnőnk ekkor odatolta elé a táblát. Mindannyian az osztály hátsó részébe mentünk és sírtunk. Hirtelen valaki lenyomta a kilincset, aztán valami zajt hallottunk. Olyan volt, mintha valaki késsel kaparta volna az ajtót. De nem láttunk semmit. Csak haza akartam menni.”

Az egyik szülő pedig elmondta, hogy éppen dolgozott, amikor megtudta, mi történt. „WhatsAppon keresztül tartottuk a kapcsolatot a lányommal, ami egy kicsit megnyugtatott minket. Legszívesebben én magam hoztam volna ki onnan. Igazából ez egy nagyszerű iskola. Nagyon sajnálom a sérültek szüleit. Drukkolunk nekik, és gondolunk rájuk!”