Bencsik András: a pedofilügy egy „műbalhé”, Gyurcsány a „legkártékonyabb féreg”

2024.02.26. 15:20
A Demokrata főszerkesztője igencsak kikelt magából Gyurcsány Ferenc évértékelője után, a volt miniszterelnököt „féregnek” nevezte, a pedofilbotrányt pedig egy „műbalhénak”, amit Gyurcsány próbál felhasználni az összefogás érdekében.

A vasárnapi Sajtóklubban Gyurcsány Ferenc évértékelője és az akkor még csak szerveződő ellenzéki tüntetés volt a fő téma, Gajdics Ottó műsorvezető és vendégei, Néző László, Huth Gergely és Bencsik András közreműködésével. Az adás nagyrészt arra lett felhúzva, hogy Gyurcsány mennyit hazudozott az évértékelő beszédében és hogy a DK elnöke szájából a „pedofil” vádak a jobboldalra hiteltelenek, hiszen „a baloldal is tüntetett ki pedofilokat” – mondta Néző. A Magyar Nemzet főszerkesztője biztos benne, hogy sem Gyurcsány, sem Dobrev Klára nem lesz miniszterelnök Magyarországon, hiába a DK a legerősebb ellenzéki párt. 

Gajdics ezt sérelmezte is, hogy Gyurcsány szólítja meg a legtöbb nem nemzeti érzelmű, „nem velünk lévő” állampolgárt, ami számára felfoghatatlan. „Én eddig ganés szívlapáttal ütöttem volna minden pedofil háta közepét” – folytatta –

most már azokat is nagyon szívesen eltángálom ezzel a szívlapáttal, akik bennünket pedofilsimogatónak, meg most már a Gyurcsány szövegét figyelve egyenesen pedofilnak neveznek

– lovallta bele magát a műsorvezető. Ezután Bencsik vette magához a kezdeményezést eképpen: 

Gyurcsány tulajdonképpen újfent meghirdette a szuperbaloldali összefogást és annak érdekében használta fel ezt az egész pedofil balhét, műbalhélt – mert ez egy műbalhé – annak érdekében, hogy ugye, ha nagyon-nagyon veszélyes ellenség támad meg minket, akkor félretesszük a különbséget, hogy összefoghassunk.

Bencsik szerint ezt a játékot próbálja játszani Gyurcsány és reméli, hogy ezt sokan már nem veszik be, de mind egyetértenek abban, hogy ezek „veszélyes gondolatok”.

Később Bencsik a következő kifejezésekkel illette a volt miniszterelnököt: „Gyurcsány azon kevés politikusok közé tartozik, aki bizonyította, hogy mennyire gyűlöli a hazáját, a nemzetét, a magyar embereket, hogy elvette a nyugdíjasoktól a nyugdíját, hogy ráuszította a civilekre az álruhás vagy védőmaszkos, jelzés nélküli rendőröket, tehát káoszt robbantott ki, polgárháborúba akarta kergetni Magyarországot, kifosztotta az államkasszát,

ő bizonyította, hogy ő a legkártékonyabb féreg, aki létezett a magyar politikában az elmúlt harminc évben

– zárta gondolatait azzal, hogy „mi nem engedhetjük meg, hogy ez elfelejtődjön!”

Ezután Gajdics egyből korrigált, hogy Bencsik nem dehumanizálás céljából használta a „féreg” kifejezést, hanem hasonlatot szeretett volna. „És amúgy is kikérjük a férgek nevében” – poénkodott Huth. Később Bencsik módosította a jelzőjét féregről „szörnyetegre”.

 A teljes adás itt nézhető vissza: