Egy fenyegetőző férfihoz vonult ki a TEK vasárnap este Budapesten

2024.02.26. 07:26
Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap este a budapesti Király utca és Kazinczy utca sarkához. A BRFK tájékoztatása szerint egy zavart, fenyegetőző férfihoz riasztották a hatóságokat.

Lezárták a Király utca és a Kazinczy utca sarkánál lévő kereszteződést a hatóságok vasárnap este Budapesten. A rendőrség, a mentők, a TEK és egyéb hivatalos szervek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre – tudta meg a Telex.

„Felváltva mennek be és jönnek ki a Trófea étteremmel szembeni házba, a Kazinczy utcai oldalon egy első emeleti ablakba valamiféle kamerával próbáltak benézni. Több fegyveres áll készenlétben, a rendőrök helyett később a TEK ment be, nagyobb tárgyakkal. Ajtó betörésére alkalmas eszközök lehettek, az egyiküknél egy láncfűrészhez hasonlító tárgyat láttunk” – idézte a lap az egyik olvasóját.

A beszámoló szerint a lezárást nem sokkal később feloldották, és a házat előbb a mentősök és a rendőrök, majd a felfegyverzett TEK-esek is elhagyták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére közölte, hogy bejelentésre mentek ki az adott címre egy zavartan viselkedő, fenyegetőző férfihoz.

Azt is közölték, hogy a férfit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével sérülésmentesen elfogták, kórházba vitték. Személyi sérülés nem történt – tették hozzá.