Ungár Péter szerint az LMP jól döntött, hogy nem vett részt az ellenzék közös tüntetésén

2024.02.26. 07:44
Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a közösségi oldalán arról írt, szerinte jó döntést hoztak, hogy nem vettek részt a DK, az MSZP és a Momentum közös tüntetésén. A párt ezzel azt akarta jelezni, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének „ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli puffogtatása”.

„A hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel, hogy a közvetlen elnökválasztás üres lózung, és aki a holnapi nap reggelén napirend előtti felszólalásban vesz részt az Országgyűlés munkájában, az késő délután már nem tudja hitelesen bojkottálni ugyanazt az ülésnapot az elnökválasztás alatt” – írta közösségi oldalán Ungár Péter.

Az LMP frakcióvezetője hozzátette, hogy a párt döntése abból fakadt, hogy azt gondolták, jelezniük kell azt, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének „ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli puffogtatása”.

Ungár Péter emlékeztetett, hogy a Karácsony Gergelyt támogató koalíció olyan javaslatot nyújtott be néhány napja, melynek elfogadása esetén a Fővárosi Közgyűlés élne a felterjesztés jogával, és felszólítaná az Országgyűlést, hogy módosítsa az Alaptörvényt a közvetlen elnökválasztás érdekében.

Ezzel az egésszel csak a kisebbik probléma az, hogy a következetesség nehezen olvasható ki belőle, hiszen néhány hete még azt kellett hallgatni a járatritkítással kapcsolatban, hogy a választók levágásra ítélt pulykák, akiknek a véleményét nem lehet egy olyan összetett kérdésben meghallgatni, mint az, hogy mikor jöjjön a busz

– fogalmazott a frakcióvezető.

Hozzátette: „A nagyobb probléma az, hogy Karácsony Gergely megint pontosan úgy viselkedik, mint aki nem azért indul egy választáson, hogy vezesse ezt a várost, hanem ellenzéki pártvezető/miniszterelnök/köztársasági elnök szeretne lenni. Erről pedig már van tapasztalatunk, pontosan tudjuk, hogy ennek a folyamatnak két vesztese szokott lenni: az ellenzék és a város maga.”

Ungár Péter korábban az ellenzéki tüntetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az LMP véleménye az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állnia a politikának.

Ahogy arról beszámoltunk, az LMP Hack Péter jogtudóst javasolta köztársasági elnöknek, a Mi Hazánk Csath Magdolna közgazdászt, egyetemi professzort jelölte a posztra, míg a Fidesz–KDNP pedig az Alkotmánybíróság elnökét, Sulyok Tamást támogatja. Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakának első napján, február 26-án meg is választhatják a köztársasági elnököt.