Magyar Péter pártot gründol, az EP-választáson is indulna

D KOS20200128001 (1)
2024.02.27. 20:31
Úgy fest, politikai ambíciók fűtik Varga Judit volt férjét, Magyar Pétert, aki mostanában azzal vált ismertté, hogy kemény kritikákat fogalmazott meg a kormányzattal kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint már pártalapításon dolgozik a Diákhitel Központ korábbi vezetője.

Pártalapításon dolgozik, és már az idei európai parlamenti választáson is indulna Magyar Péter – értesült a 444

A lap több különböző forrásra hivatkozva arról ír, hogy Varga Judit volt férje, aki mostanában azzal vált ismertté, hogy rendre kemény kritikákat fogalmaz meg a nyilvánosságban a jelenlegi kormányzattal szemben, már lázasan keresi a szövetségeseket egy új politikai formáció megalakításához.

A 444 értesülései szerint ehhez egy már meglévő, bejegyzett kis pártot is felhasználna, amellyel a közelgő EP-választáson is megmérettetné magát.

A lap szerint Magyar Péter leendő pártjába Simicska Lajos is beszállna finanszírozóként, Varga Judit volt férje ugyanakkor ezt tagadta a 444-nek adott válaszában. Mint írta: „Simicska Lajos nem keresett, vele soha nem beszéltem.”

Azt ugyanakkor nem cáfolta, hogy egy új párt felépítésén dolgozik.

Varga Judit volt férjét mostanában sok kritika érte a kormánypárt oldaláról a jelenlegi hatalmat bíráló kijelentései miatt. Egyesek azt vetették a szemére, hogy Magyar Péter egy sértődött ember, akit frusztrált, hogy nem őt, hanem a feleségét kérték fel kormányzati szerepre, ezért szállt most bele a kormányba a kegyelmi botrány kirobbanásának ürügyén. 

(Borítókép: Magyar Péter 2020. január 28-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)