Ügyészségi vizsgálatot kezdeményeztek Orbán Viktorral szemben

2024.02.27. 13:01
A Mindenki Magyarországa Néppárt méltatlannak tartja Orbán Viktort arra, hogy Magyarország miniszterelnöke maradhasson. Márki-Zay Péterék egy „Orbán–Gyurcsány titkos paktumot” is emlegetnek.

A Mindenki Magyarországa Néppárt úgy fogalmazott, hogy

egy kézi vezérlésű politikai rendszerben elképzelhetetlen, hogy a köztársasági elnök, az igazságügyi miniszter, de még a református egyház vezető püspöke is a miniszterelnök tudta, beleegyezése nélkül döntsön kegyelmi kérvények ügyében, ezért ügyészségi vizsgálatot kezdeményezünk a miniszterelnök felelősségének tisztázása, megállapítása érdekében. A Fideszt érintő pedofilügy több komoly kérdést is felvet, amelyeket a miniszterelnöknek és a volt köztársasági elnöknek a nyilvánosság és az ügyészség előtt is tisztázniuk kell.

Márki-Zay Péterék úgy látják, a kegyelmi ügy után a közbizalom helyreállítása megkívánja, hogy az ügy részletei mielőbb ismertek legyenek a nyilvánosság előtt.

„Gyurcsány Ferenc sietett Orbán Viktor segítségére”

A közleményben megjegyezték azt is: „Civileknek köszönhetően több mint százezren követelték a Hősök terén, hogy derüljön ki a valóság, és a hatalom szolgáltasson gyermekeinknek igazságot. Ezt követően azonban Gyurcsány Ferenc sietett Orbán Viktor segítségére, hogy az általa szervezett tüntetéssel elvigye a fókuszt az ügyről. A tüntetéshez csatlakozott több baloldali párt is, akiknek mindössze egy-kétezer főt sikerült az utcára csábítaniuk, amely csak arra volt alkalmas, hogy a Fidesz lejárató és bagatellizáló kommunikációjának ágyazzon meg.”

Azt is érdekesnek tartják, hogy a Hír TV közvetítette Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjét. A Mindenki Magyarországa Néppárt kijelentette: „Elemzők zárt körben egyre többet suttognak egy lehetséges »Orbán–Gyurcsány titkos paktumról«, valamint Magyar Péter a mai interjújában is arról beszélt, hogy a Fidesz és egyes ellenzéki szereplők, illetve pártok szoros kapcsolatot ápolnak.”

A Mindenki Magyarországa Néppárt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy fény derüljön arra is, hogy kik azok, akik az ellenzéki oldalon azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a rendszerváltást, és saját vagyoni-politikai érdekeiket tartják szem előtt – fenntartva Orbán Viktor rendszerét

– hangsúlyozta a párt.