Letörte a sorompót és kockáztatta az utasok életét a buszsofőr, örökre eltilthatják a vezetéstől

2024.02.27. 09:03
Lassítás nélkül közeledett a sínekhez a busz a piliscsévi állomásnál tavaly júniusban, miközben már jól láthatóan közeledett a vonat, ezt az állomás biztonsági kamerája is rögzítette. A tilos jelzés ellenére a sofőr a sínekre hajtott, az ügyészség szerint pedig ezzel az utasok életét kockáztatta.

Örökre eltiltanák a vezetéstől azt a buszsofőrt, aki letörte a sorompót, majd a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre – írja az RTL Híradó

A tatabányai járási ügyészség vádiratot nyújtott be, közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt az autóbusz vezetőjével szemben, aki tilos jelzés ellenére áthajtott egy vasúti átjárón és eközben letörte a sorompót

– közölte Stoller Katalin, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a csatornával.

Az érkező vonat előtt csupán néhány másodperccel tudott a busz nagy nehezen áthajtani a vasúti átjárón. A buszon két utas volt, ők nem sérültek meg. 

A Volánbusz sajtóosztálya az RTL kérdésére azt közölte, hogy az autóbusz-vezetőkkel szemben alapvető elvárás, hogy munkájukat a KRESZ betartásával, utasaik és a közlekedők biztonságára ügyelve végezzék. Azt is közölték, hogy a büntetőeljárás jogerős befejezése után haladéktalanul megteszik a szükséges és munkajogilag szabályos intézkedéseket. 

A sofőr egyébként később megállt, és bejelentette a hibát, a csatorna információi szerint azonban nem vállalt felelősséget a tettéért.