Lemondott a borozóban balhézó, tiszaföldvári fideszes alpolgármester

2024.02.28. 07:20
Lemondott Cseuz Zsolt, Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere, aki szombaton balhézott egy vállalkozóval a helyi borozónál. Továbbá két tiszaföldvári fideszes önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy kilépnek az idáig Cseuz által vezetett helyi Fidesz-csoportból, és függetlenként folytatják.

Bejelentette lemondását Cseuz Zsolt, Tiszaföldvár fideszes alpolgármestere, miután nyilvánosságra került egy videó, amelyen Kiss Ferenc vállalkozóval balhézik az egyik helyi borozónál.

Mint megírtuk, a tiszaföldvári Facebook-csoportokban a napokban több videó is megjelent, amelyeken a tiszaföldvári Barcza Borozónál látható Cseuz Zsolt kormánypárti alpolgármester, valamint egy vállalkozó, amint épp próbálnak visszajutni a kocsmába, amelynek a kapuját bezárták előttük. Kiss Ferenc, aki alig egy hónapja kapta meg Tiszaföldváron az „Év vállalkozója” címet, félmeztelenül őrjöngve próbálta meg berúgni a kaput.

Mint kiderült, az alpolgármesternek érkezése után nem sokkal konfliktusa támadt egy régi ellenlábasával, helybéliek szerint verekedés is volt, ezért zárták ki őket.

Cseuz Zsolt kedden a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be lemondását. Mint írta, a hétvégén egy régóta húzódó, „folyamatos provokációkkal és fenyegetésekkel teli magánügy következtében hibásan kezeltem a Barcza Borozóban történt eseményeket”.

Mélységesen megbántam, ami történt, de hibáztam. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, és ez a videóban is pontosan látható, hallható, hogy verbálisan végig inzultálnak, provokálnak engem és Kiss Ferencet is 

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy „a folyamatos provokációnak köszönhetően rossz döntést hoztam, amiért vállalom a felelősséget, mert nincs mentség a viselkedésemre”.

A 444 beszámolója szerint a Fideszben két hete döntöttek arról, hogy kiket indítanak a júniusi önkormányzati választásokon. Herczeg Zsolt, a Fidesz helyi egyéni országgyűlési képviselője a lapnak elmondta, abban maradtak, hogy saját polgármesterjelöltjük „megfelelő ember hiányában” nem lesz, és bár a jelenlegi polgármestert, Hegedűs Istvánt sem támogatják, jól tudnak majd vele együttműködni, ha ismét nyer. 

Hozzátette, hogy Cseuz Zsoltot is indították volna önkormányzati képviselőnek, ezt a döntést azonban a következő héten fogják a botrány után újragondolni.

De nem csak az ő helyére kell majd új jelöltet találniuk, ugyanis két tiszaföldvári fideszes önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy kilépnek az idáig Cseuz által vezetett helyi Fidesz-csoportból, és függetlenként folytatják.

Fehér Róbert ezzel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, míg Burján Zoltán a közösségi oldalán azt írta: hogy az elmúlt 4 és fél évben több alkalommal nem tudott azonosulni a helyi Fidesz-frakció döntéseivel, azért mert szerinte azokkal a város hátrányt fog szenvedni.

Egy értékközösség tagja szerettem volna lenni, de nem egy érdekcsoporté, aki nem a teljes település, hanem szűkebb gazdasági kör gyarapodását segíti elő, jómagam nyugodtan alhatok tiszta lelkiismerettel, sokakkal ellentétben – fogalmazott Burján Zoltán.