Évek óta kényszerítettek magyar nőket prostitúcióra, a rendőrség lecsapott

2024.02.29. 16:16
A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek négy személyt, akik évek óta prostitúcióra kényszerítettek nőket külföldön. A rendőrségi akciót videóra vették.

A rendőrség beszámolója szerint egy banda több éve kényszerít prostitúcióra nőket. A csoport tagjai Németországba vittek egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, később pedig többeket rávettek arra, hogy testüket áruba bocsássák.

Az áldozatoktól elvették az így befolyt több száz millió forintnyi eurót, és a pénzt rendszeresen hazavitték Csongrád-Csanád vármegyébe.

A bűnbanda egy kávézót is üzemeltetett. Az ingatlanukban tartózkodott egy idős férfi is, akinek az esetében felmerült a gyanú, hogy több évtized óta ház körüli munkákra kényszerítették.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve szerdán fogtak el négy személyt. A rendőrök őrizetbe vettek egy 51 és egy 30 éves férfit, akik ellen emberkereskedelem és kényszermunka, valamint üzletszerű kerítés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Egy 35 éves nő ellen szintén üzletszerű kerítés, 49 éves társával szemben pedig pénzmosás bűntette miatt folyik eljárás, őket ugyancsak őrizetbe vették. A kutatások során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala számos arany ékszert, pénzt, valamint öt nagy értékű autót is lefoglalt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.