Kis híján gázrobbantást hajtott végre egy mezőtúri férfi, többen belehalhattak volna

2024.03.03. 10:35
Telefonon fenyegette meg gázszolgáltatóját egy mezőtúri lakos. A férfi két helyen is elvágta a gázcsöveket, majd közölte, hogy robbantani fog, amennyiben nem cserélik le a mérőóráját. Az ügyészség közveszély okozás előkészülete miatt emelt vádat..

Robbantással fenyegette gázszolgáltatóját egy mezőtúri lakos, amiért másfél éve nem cserélték le a mérőóráját kártyásra. A férfi augusztusban ismét jelezte a problémáját, de továbbra is elutasították, amitől rendkívül ideges lett. Dühében elzárta a főcsapot és két helyen elvágta a gázcsöveket – számolt be róla a TV2 hírműsora, a Tények.

A mezőtúri férfi újra felhívta a gázszolgáltatóját, majd jelezte, hogy amennyiben nem intézkednek, úgy megnyitja a főcsapot és a nyomáskiegyenlítő előtt is elvágja a csövet, majd meggyújtja a gázt. 

A diszpécser kérte, hogy a főcsapot ne nyissa ki, de a férfi megtette. 

Közben a rendőrök is kivonultak a helyszínre, de férfi továbbra is azt hajtogatta, hogy cseréljék le az óráját, mert különben meggyújtja a kiáramló gázt. A főcsapot végül a gázszolgáltató egyik munkatársa zárta el.

A környéken többen is meghalhattak volna, ha a férfi robbanást idéz elő. 

A mezőtúri lakos a Tényeknek számolt be arról, hogy részeg volt, és nem gondolta komolyan a robbantást.

Az ügyészség közveszély okozás előkészülete miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádhatóság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a próbaidő alatt pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt. A döntést hamarosan a Szolnoki Járásbíróságon tárgyalják. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport