Ittasan vezetett egy buszsofőr Egerben, majdnem balesetet okozott

2024.03.04. 16:06
Az ittasan dolgozó buszsofőrt nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Egri Járásbíróság. A férfi a reggeli csúcsforgalom idején bukott le.

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a sofőr, aki januárban a reggeli csúcsforgalomban az egri autóbuszállomásról ittasan indult el egy 26 kilométerre lévő településre – közölte Gubala Ádám Heves Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel. 

A buszon a vezetőn kívül három utas tartózkodott.

A sofőrt a rendőrök nem sokkal az indulás után, még a városon belül megállították, majd kiderült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott.   

Az ügyészség a sofőrt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta, amelyet a hétfőn megszületett nem jogerős ítélet is alátámasztott. A sofőrrel szemben a bíróság 1 év szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették, emellett a férfit a közúti járművezetéstől 4 évre eltiltották.

Mint írtuk, tavaly júniusban szintén az utasok életét kockáztatta egy buszsofőr. A férfi  a piliscsévi állomásnál lassítás nélkül vezetett, miközben már jól láthatóan közeledett a vonat. A tilos jelzés ellenére a sofőr a sínekre hajtott, az ügyészség szerint pedig ezzel az utasok életét kockáztatta.