18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Fidesz színeiben indult volna az önkormányzati választáson a szigetszentmiklósi sportklub elnöke

2024.03.04. 10:15
Rendőrként, majd edzőként dolgozott Szigetszentmiklóson a nemrég letartóztatott 63 éves S. Tibor, akit fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények gyanúja miatt szállítottak el otthonából. A település polgármestere azt állítja, hogy a helyi sport klub elnöke azután is alkalmazta a pedofil férfit edzőként, hogy azt 2016-ban már elítélték hasonló bűntettek miatt.

A letartóztatott szigetszentmiklósi pedofil, S. Tibor adatlapja most is megtalálható egy szexuális bűnözőket listázó oldalon, amelyből kiderül, hogy a férfi visszaeső. Fiatalkorúak ellen 2007-ben és 2011-ben elkövetett szexuális bűntettek miatt 2016-ban elítélték – tájékoztatott az  RTL Híradó

Mint arról beszámoltunk, február 28-án fogták el a rendőrök azt a 63 éves szigetszentmiklósi férfit, aki itallal, cigarettával és ajándékokkal csábított magához tizenéves fiúkat. Házának alagsorában szexruhákat, maszkokat, szexuális segédeszközöket foglaltak le. A budapesti ingatlanokból digitális adathordozókat vittek magukkal. Módszere egyszerű volt: márkás italokkal, cigarettával behálózta áldozatait, akiknek szexuális ajánlatokat tett. Perverz vágyai kielégítéséért esetenként 5–10 ezer forintot is kínált. 

A férfi a hírportálok korábbi beszámolói szerint a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságon dolgozott rendőrként több mint 20 évig, 2003-ban távozott előnyugdíjjal. A rendőrség személyiségi jogokra hivatkozva nem adott ki információt a csatornának, ugyanakkor nem tagadta a tényt.

Utánpótláskorú gyerekekkel dolgozott azután is, hogy elítélték

S. Tibor ezután kézilabdaedzőként dolgozott, főleg utánpótláskorú gyerekekkel. Azután is, hogy jogerősen elítélték. A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sportkör 2017 és 2020 között is alkalmazta a férfit, igaz, már csak szertárosként és intézőként.

Szigetszentmiklós polgármestere felháborítónak nevezte az esetet, és azt mondta, hogy bár a klub 2020-ban hivatalosan elbocsátotta a férfit, kapcsolatban maradt a csapattal. A gyanúsított közösségi oldalán több, 2023-ban közzétett, kiskorú kézilabdás gyerekről készített fotó is található. Egy másik, a csatornához eljutott dokumentum szerint pedig napokkal a letartóztatása előtt, 2024. február 3-án még mérkőzést is vezetett Szigetszentmiklóson.

Nagy János, a település polgármestere szerint erről a klub elnökének tudnia kellett.

Az egyesület elnöke, Kovács István köztudottan a Fidesz külsős bizottsági tagja. És információink szerint Szigetszentmiklós 9-es választókörzetében képviselőjelöltje a pártnak

– mondta a polgármester.

Nagy János azt mondja, hogy a következő testületi ülésen felszólítja a klubelnököt, hogy mondjon le bizottsági tagságáról.

Sem a Fidesz, sem Kovács István nem válaszolt cikkünk megjelenéséig a csatornának.