Tóba ugrott egy rendőr Borsodban, hogy megmentse egy nő életét

2024.03.05. 17:26
A borsodi rendőrség számolt be arról kedden, hogy tóba ugrott egy rendőr, hogy megmentsen egy nőt, aki öngyilkos akart lenni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai hétfő reggel 8 óra körül kaptak riasztást, hogy a Sajónémeti és Sajópüspöki települések közötti bányatónál egy nő végzetes lépésre szánta el magát.

Hozzátartozói aggódtak, de nem tudták megállítani őt. Miután az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsének két munkatársa, Mező Attila r. főtörzsőrmester és Madarász János r. főtörzsőrmester kiért a helyszínre, azt látták, hogy a nő már tó partján ugrásra készen áll.

Mint írják, a rendőrök a mentőszolgálat egyik munkatársával próbálták szóval tartani, de a nő egy hirtelen mozdulattal a hideg vizű tóba vetette magát.

Ekkor Madarász János utánaugrott, és még pont meg tudta ragadni őt, a mentőszolgálat munkatársa pedig a másik rendőr segítségével a partra húzta.

Hozzátették: a gyors helyzetfelismerés és a rendőr azonnali cselekedete mentette meg az utat tévesztett asszony életét, akit a mentősök a helyszíni ellátás után kórházba vittek.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.